top of page

ASO 1. OSB’DEN ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAMLESİ


Sanayi üretiminin en önemli maliyet unsurlarından olan enerjinin daha etkin ve verimli kullanılması amacıyla ASO 1. OSB, Enerji Verimliliği Derneği Ankara Şubesi (ENVERDER) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) işbirliği ile Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan yeni bir proje hayata geçiriliyor.


Sanayi üretiminin en önemli maliyet unsurlarından olan enerjinin daha etkin ve verimli kullanılması amacıyla ASO 1. OSB, Enerji Verimliliği Derneği Ankara Şubesi (ENVERDER) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) işbirliği ile Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan yeni bir proje hayata geçiriliyor.

“ASO 1.OSB’de Enerji Verimliliği Projeleri ve Finansman Uygulamaları” adıyla hayata geçirilecek projeyle, enerji verimliliğine yönelik teknik hizmet ve projelerin performans ve getirisinin maksimum düzeye çıkarılması amaçlanıyor. Entegre ve yenilikçi bir bakış açısı ile dünyada kanıtlanmış bir finansman modeli olan ESCO (Energy Service Company – Enerji Hizmet Şirketi) modelinin uygulanacağı projede, Bölge İşletmelerimizin finansman ayağındaki yükü de minimize edilecek.

Konuyla ilgili olarak bilgilendirme toplantısı, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Bölge Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk, ENVERDER Ankara Şubesi Başkanı Süleyman Boşça ve TTGV Koordinatörü Ferda Ulutaş’ın yanı sıra çok sayıda firma temsilcisinin katılımıyla Bölge seminer salonunda gerçekleştirildi.

Yapılan bilgilendirme toplantısında; Elektrik tasarrufu yaparak maliyetlerimizi düşürecek, maliyetleri düşürerek rekabeti artıracağız rekabet artınca da satışlarımız artacak ve bunun sonunda da hem kendimiz hem de ülkemiz kazanacak diyen ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya;

“Bildiğiniz gibi en kolay kazanılan para tasarruf edilerek kazanılandır. Sanayide kullanmış olduğumuz motorlar, ısıtma sistemleri, fırınlar gibi elektrikle çalışan her türlü makinede enerji tasarrufu yapmak mümkün. Devletimiz ise daha az elektrik kullanarak enerji tasarrufu yapmamızı teşvik ediyor ve bu kapsamda yapacağımız çalışmaların maliyetini de karşılayacağını söylüyor. Sağlayacağımız tasarrufla maliyetlerimizi düşüreceğimiz bu teklife sanayici olarak hayır dememiz mümkün değil. Biz de bu sebeple Bakanlık himayesinde faaliyet gösteren ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kurucu olduğu kamu yararına çalışan bir dernek olan Enerji Verimliliği Derneği ile Bölge Yönetimi olarak geçtiğimiz aylarda bir protokol imzaladık. Bölgemizde bulunan sanayicilerimizin kullanmış olduğu elektrikte nasıl tasarruf sağlarız diye düşünerek ve Devlet desteğiyle başlattığımız bu proje Türkiye’de de ilk olacak. Bölge Yönetimi olarak sanayicilerimizden beklentimiz, verilen bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmeleri ” dedi.

Daha sonra konuşan ENVERDER Ankara Şubesi Başkanı Süleyman Boşça ise hayata geçirilecek olan ASO 1.OSB’de Enerji Verimliliği Projeleri ve Finansman Uygulamaları Pilot Projesi hakkında bilgilendirme amaçlı bir sunum yaptı. TTGV Koordinatörü Ferda Ulutaş’ın “Enerji Verimliliği Projelerinde Finansman Modeli” ve ENVERDER Ankara Şubesi’nden Arif Künar’ın “ESCO Modeli Kapsamında Teknik Hizmetler ve Enerji Performansı Kontratı Uygulamaları” konu başlıklı sunumların ardından firma temsilcilerinin sorularına verilen cevaplarla program son buldu.

Kaynak: ASO 1.OSB

Featured Posts
Önceki Haberler
Haber Arşivi
Tag ile ara
No tags yet.
Sosyal media
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Reflection
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • YouTube Reflection

© 2012 VEN ESCO. 

bottom of page